Äntligen är de färdiga. Äntligen får jag äta ugnsbakad rondini igen. Det finns ett helt gäng klara ute på armeringsnätsställningen i landet och många blommor, så jag hoppas kunna skörda långt fram i höst. För att få dem sådär krämigt goda prickar man och sätter in dem i ugnen på ca 175 grader ungefär så länge som det tar att gå långa rundan med Rufus och samtidigt plocka 0,5 l björnbär. Björnbären ligger förresten på styckfrysningsbrickan i frysen nu.
Hur lång tid långa rundan tar? Normalt 40 minuter. Med björnbärsplockning bortåt en timma.
Snart dags för premiär här också. Skördade några häromdagen. Värre med björnbären. Andra som hinner före.
SvaraRaderaJa, det var nästan skrattretande många björnbärsspekulanter i snåren nära stan igår. Jag funderar på att ta mig längre ut på landet och leta... Alternativt palla av Anna i Linneskogen. ;)
SvaraRaderaVad är Rondini för något? Squash eller? Gott ser det i varje fall ut att vara. :)
SvaraRaderaJa, en sorts vintersquash. God och dekorativ. Man kan lika gärna ha den som prydnadspumpa. Rund och mörkt grön.
Radera