Garanterat testade favoritrecept, ett och annat pyssel och en hel del trädgårdsfunderingar.
lördag 24 december 2016
Lucka 24: God Jul!
fredag 23 december 2016
Lucka 23: Jul ute, jul inne, jul i hjärta, jul i sinne
Det är jul i varje vrå på Bräckevägen 24, både ute och inne och alldeles snart ska julfriden sänka sig. Jag ska bara slå in några paket till. Sedan så. Oj! Nu knackar det på dörren. Jag får gå och öppna.
| Inne på gården står pinnar från skogen med kransar, en grankrans, en mosskrans och en med buxbom lutade mot väggen. Grenarna hade självklart redan trillat ner på marken när jag tog dem. |
![]() |
| På framsidan möts man av en gran med klappar och äpplen och två tomtar. Det är mosskonerna från lucka 1 som fått röda äppelnäsor. Skägget fanns redan om ni minns. Mossklapparna är små askar som jag "slagit in" med mossa och knutit band runt. Mossan är lindad med myrtentråd. Tyvärr blev en av mosskonerna stulen i måndags morse så jag fick skaffa en ny. Det tråkigaste med stölden var att den ena, fina, batteridrivna slingan försvann. De var slut i affären så jag fick köpa vanliga slingor istället. Inte lika fina men de duger. |
torsdag 22 december 2016
Lucka 22: Granna granar
Jag hittade tyvärr inga på min första gran på Bräckevägen 24. Den från 2004och första julen i huset, men jag minns den. I månader planerade jag hur mitt nyrenoverade hus skulle julas. Det var klart för inflyttning precis då efter att först ha stått tomt i många år och sedan renoverats i 1,5. Jag minns också att folk som passerade förbi stannade och tittade länge. Det var väl ovant att rucklet såg ut som ett heminredningsreportage i julnumret av Lantliv.
![]() |
| Den perfekta granen, den vi alla ser framför oss när vi går för att shoppa. Tät. Jämn. Gnistrande. |
| 2009: Jag har fallit för den vita trenden och en gran två nummer för stor för mitt vardagsrum. |
onsdag 21 december 2016
Lucka 21: Annettes gröna jultankar -gästblogg
Dags för en ny gästbloggare. Vartannat år öppnas ett stort antal privata trädgårdar upp för allmänheten en söndag under namnet "Tusen Trädgårdar". Mamma och jag besökte några trädgårdar här i Falkenberg och den sista var helt klart den som inspirerade mest. Så full av spännande rum och överraskningar. Den visade sig dessutom tillhöra min brors kompis och hans trädgårdsfrälsta fru Annette. Jag är jätteglad att Annette tackat ja till att gästblogga för allt hon gör blir vackert och är samtidigt i en helt annan stil än min. Så läs, titta och njut!
Tittut! Bakom dagens lucka i Karolinas kalender döljer sig mina ord. Eller kanske rättare sagt mina tankar, Mina Gröna Tankar. För det ärju så jag kallat min blogg där jag luftat och dokumenterat min gröna passion i flera år. Den bloggen ligger förövrigt och gosar till sig och väntar på bättre tider sedan länge nu. Man får prioritera sitt hitte-på här i livet. Men gå gärna in och läs. Gröna tankar blir aldrig för gamla! www.minagronatankar.blogspot.se
Vem är då denna lagom kvinna i sina bästa år som tänker grönt? Jo, rätt å slätt en skånsk trädgårdsnörd från Båstad som en gång hamnade i Falkenberg på kärlekens vägar.
Men nu är det då Karolinas gästbloggare jag är inbjuden till att vara och jag blev ombedd att skriva något käckt kring dekorationer, pyssel och pynt med fokus på det som naturen ger. Och det passar väl attans bra eftersom jag gillar att pimpa runt i min trädgård och ställa till med scener…. Små och stora sådana där jag pyntar med vad natur och tillfälle ger mej. Mitt pysslande går efter devisen enkelt och naturligt blandat med skrot och tokerier. Självklar genre eller hur? Och för att citera en viss barfotatrampande man så bor ju det vackra i det enkla.
Visst är det mest vår och sommar som lockar fram kreativitet och pyntelust i mej men med stigande ålder (nåväl, allt är oerhört relativt har jag hörts säga…) har jag upptäckt att höst, vinter och jul är ju tiden då man som mest behöver förstärka må-bra-känslan ochge ögonen lust och lyst att vila på.
Kul jul på er och kom gärna in på min instagram och följ mej med starka kramar, hjärtan och skoj kommentarer! I den delen av världen heter jag Annette Lindberg. Nu stänger jag luckan och tackar för mig.
Tittut! Bakom dagens lucka i Karolinas kalender döljer sig mina ord. Eller kanske rättare sagt mina tankar, Mina Gröna Tankar. För det ärju så jag kallat min blogg där jag luftat och dokumenterat min gröna passion i flera år. Den bloggen ligger förövrigt och gosar till sig och väntar på bättre tider sedan länge nu. Man får prioritera sitt hitte-på här i livet. Men gå gärna in och läs. Gröna tankar blir aldrig för gamla! www.minagronatankar.blogspot.se
Vem är då denna lagom kvinna i sina bästa år som tänker grönt? Jo, rätt å slätt en skånsk trädgårdsnörd från Båstad som en gång hamnade i Falkenberg på kärlekens vägar.
Men nu är det då Karolinas gästbloggare jag är inbjuden till att vara och jag blev ombedd att skriva något käckt kring dekorationer, pyssel och pynt med fokus på det som naturen ger. Och det passar väl attans bra eftersom jag gillar att pimpa runt i min trädgård och ställa till med scener…. Små och stora sådana där jag pyntar med vad natur och tillfälle ger mej. Mitt pysslande går efter devisen enkelt och naturligt blandat med skrot och tokerier. Självklar genre eller hur? Och för att citera en viss barfotatrampande man så bor ju det vackra i det enkla.
Visst är det mest vår och sommar som lockar fram kreativitet och pyntelust i mej men med stigande ålder (nåväl, allt är oerhört relativt har jag hörts säga…) har jag upptäckt att höst, vinter och jul är ju tiden då man som mest behöver förstärka må-bra-känslan ochge ögonen lust och lyst att vila på.
![]() |
Här har en kludd mossa fått ta plats i en silversprayad ram med
hönsnät. Enkelt vackert så att man blir tårögd….
|
![]() |
Ute i trädgården står en julröd bänk och lyser upp tillvaron i
det vintergrå. Här serveras det äpple till fåglarna och andra hugade
hungriga vänner
|
![]() |
När blåregnet, Wisteria sinensis, beskärs brukar de långa
ringlande slanorna få bli stommen till någon enkel krans. Här får den
välkomna vid entren på en avdankad del från Smögen bryggan….
|
![]() |
|
|
”Lycklig och ensam jag här får vara, slipper närgångna
frågor besvara”. Så stod det på en skylt i min pappas verkstad i
barndomens källare. Som liten begrep jag nog inte riktigt innebörden
men nu….ojojoj! I mitt växthus njuter jag. Ljus tänds, vin dricks (för
känsliga läsare kan jag meddela att det inte är alltid som jag tänder
ljusen….hmpfh….jag menar dricker vin!!) och fingrarna sätter liksom
nästan av sig själv igång och pyntar ihop något som man blir lycklig
av. Här har fröställningar av skogsaster, Aster divaricatus, och
sommarrudbeckia, Rudbeckia hirta, fått hamna i mossan tilsammans med
bär från järneken och eucalyptusblad.
|
tisdag 20 december 2016
Lucka 20: Återbruk
Jag hade en kexburk i plåt hemma. Söt men temat är sällan aktuellt för mig. Burkens form och storlek är däremot perfekt för julgodis med det faktum att locket sitter fast med gångjärn som extra bonus. Så jag gjorde om den lite och nu blir den en av julklapparna till min sockerälskande pappa. Från början såg den ut så här:
Jag fixade till den med fint mönstrat, lite kraftigare papper som klipptes till och fästes med fästkuddar på burkens ovansida. Innan dess stämplade jag "God Jul" på pappret. Så pyntade jag med en polkagriskäpp och en mörkgrön rosett och avslutade med att fylla den med lime- och kokostryffel, lingontryffel och marknadskonfekt med citonskal. Själva "makeovern" tog sådär 10 minuter medan godistillverkningen krävde lite längre tid. Recept finns i gårdagens blogg.
Jag fixade till den med fint mönstrat, lite kraftigare papper som klipptes till och fästes med fästkuddar på burkens ovansida. Innan dess stämplade jag "God Jul" på pappret. Så pyntade jag med en polkagriskäpp och en mörkgrön rosett och avslutade med att fylla den med lime- och kokostryffel, lingontryffel och marknadskonfekt med citonskal. Själva "makeovern" tog sådär 10 minuter medan godistillverkningen krävde lite längre tid. Recept finns i gårdagens blogg.
måndag 19 december 2016
Lucka 19: Adventsfika
Fjärde advent och familjen har varit här på adventsfika. Jag skulle fotograferat hela härligheten, men glömde så det fick bli några efterkonstruktioner. Anledningen till tillställningen var inte bara att det är fjärde advent och fika är gott. Nej, ett projekt jag hållit på med senaste veckan skulle invigas. Blå skåpet har äntligen kommit på plats i mitt kök. Blå skåpet har visserligen blivit grågrönt, så namnet kan verka missvisande, men det har varit blått så länge jag kan minnas och haft namnet lika länge och namn byter man inte ut hur som helst.
Skåpet tillhörde först Johan Andersson som bodde i en liten lägenhet på vinden i samma hus som min mormor och morfar. När han flyttade till ålderdomshemmet fick mamma hans möbler. Förmodligen är det från sent 1800-tal. I många år har det stått i vår sommarstuga och när stugan såldes förra sommaren tog jag hem det. Jag trodde jag hade den perfekta platsen för det och det skulle dessutom passa perfekt i min sekelskiftesflirt. Men mitt ögonmått svek mig. Skåpet var 5 cm för brett för väggen där det skulle stå. Ganska snabbt kom jag på att jag kunde komplettera med en hylla, men från tanke till handling är det långt när man jobbar för mycket. Nu fanns det dock ingenting att skylla på, mellan jobb som jag är, och jobbet blev äntligen gjort. Jag är jättenöjd med både hylla och skåp och älskar kulören och färgen jag använt. Det är en chalk paint med lite lack i, så den är bara att måla med, fäster på det mesta, torkar snabbt och behöver inte förseglas med vax som vanlig chalk paint. Finns bl.a. att köpa på Form & Interiör i Falkenberg.
Lime- och kokostryffel (ca 25 st)
200 g vit choklad
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker
zest från 2 limefrukter
2 dl kokosflingor
1 dl strösocker
Hacka och smält chokladen över vattenbad. Blanda choklad, philadelphiaost, florsocker, limeskal och kokos till en slät smet. Häll i form ca 15 x 15 cm (eller med motsvarande yta) och ställ svalt att stelna. Ta lagom mycket tryffel med en sked och forma små bollar. Rulla i strösocker. Förvara svalt och torrt.
Lingontryffel (ca 25 st)
1,5 dl frysta lingon
2 msk vatten
200 g choklad 40-60%
1 dl vispgrädde
50 g smör
2 msk lingonpulver*
4 msk strösocker
Koka upp vatten och lingon. Koka sönder lingonen och sila av vätskan. 2 msk ska användas till tryfflarna. Hacka chokladen i små bitar. Koka upp grädden. Ta grytan från plattan. Tillsätt lingonsaften. Häll i chokladen och rör tills den smält. Tillsätt sedan smöret, lite i taget, och rör tills allt smält. Häll upp i en form ca 15 x 15 cm (eller med motsvarande yta) och ställ svalt att stelna. Blanda lingonpulver och strösocker i en skål. Ta lagom stora klickar tryffel med en sked, rulla/forma till en boll och vänd i sockerblandningen. Förvara svalt och torrt.
*Finns att köpa i välsorterade matbutiker
Skåpet tillhörde först Johan Andersson som bodde i en liten lägenhet på vinden i samma hus som min mormor och morfar. När han flyttade till ålderdomshemmet fick mamma hans möbler. Förmodligen är det från sent 1800-tal. I många år har det stått i vår sommarstuga och när stugan såldes förra sommaren tog jag hem det. Jag trodde jag hade den perfekta platsen för det och det skulle dessutom passa perfekt i min sekelskiftesflirt. Men mitt ögonmått svek mig. Skåpet var 5 cm för brett för väggen där det skulle stå. Ganska snabbt kom jag på att jag kunde komplettera med en hylla, men från tanke till handling är det långt när man jobbar för mycket. Nu fanns det dock ingenting att skylla på, mellan jobb som jag är, och jobbet blev äntligen gjort. Jag är jättenöjd med både hylla och skåp och älskar kulören och färgen jag använt. Det är en chalk paint med lite lack i, så den är bara att måla med, fäster på det mesta, torkar snabbt och behöver inte förseglas med vax som vanlig chalk paint. Finns bl.a. att köpa på Form & Interiör i Falkenberg.
| Vad bjöd jag familjen på då? Förutom kaffe och glögg fick de "Decemberbröd" som jag bakade igår med Cheddarost från Kvibille, pepparkakor med Gräddädel, också från Kvibille, Ris á la malta med hjortronsylt i glas och diverse godis, både köpt och hemmagjort. De två tryfflarna, lime och kokostryffel och lingontryffel, på översta bilden fanns med tillsammans med marknadskonfekt enligt Ernsts recept. Allt gick att förbereda så jag kunde umgås med gästerna istället för att fylla på och passa upp. Hjortronsylten har jag förresten fått av mina snälla grannar som tack för att de får passa min hund ibland. Jo, ni läste rätt. Som tack. Win-win-win typ. De åker norrut och plockar hjortron varje år. Jag sparar den alltid till ett speciellt tillfälle. |
| |
| Det är vackert och smidigt för alla att lägga upp "kladdiga" rätter i glas och sätta i en sked i varje glas. |
Lime- och kokostryffel (ca 25 st)
200 g vit choklad
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker
zest från 2 limefrukter
2 dl kokosflingor
1 dl strösocker
Hacka och smält chokladen över vattenbad. Blanda choklad, philadelphiaost, florsocker, limeskal och kokos till en slät smet. Häll i form ca 15 x 15 cm (eller med motsvarande yta) och ställ svalt att stelna. Ta lagom mycket tryffel med en sked och forma små bollar. Rulla i strösocker. Förvara svalt och torrt.
Lingontryffel (ca 25 st)
1,5 dl frysta lingon
2 msk vatten
200 g choklad 40-60%
1 dl vispgrädde
50 g smör
2 msk lingonpulver*
4 msk strösocker
Koka upp vatten och lingon. Koka sönder lingonen och sila av vätskan. 2 msk ska användas till tryfflarna. Hacka chokladen i små bitar. Koka upp grädden. Ta grytan från plattan. Tillsätt lingonsaften. Häll i chokladen och rör tills den smält. Tillsätt sedan smöret, lite i taget, och rör tills allt smält. Häll upp i en form ca 15 x 15 cm (eller med motsvarande yta) och ställ svalt att stelna. Blanda lingonpulver och strösocker i en skål. Ta lagom stora klickar tryffel med en sked, rulla/forma till en boll och vänd i sockerblandningen. Förvara svalt och torrt.
*Finns att köpa i välsorterade matbutiker
söndag 18 december 2016
Lucka 18: Granrismatta vid trappan
Mindre än en vecka till julafton och nu släpper jag fram min inre Ernst och går loss på granriset. Jag lägger alltid granris vid entrén till jul. Det ser juligt och välkomnande ut, men är lite osmidigt för det ligger inte stilla. Ernst brukar skapa någon sorts entrématta i sitt julprogram varje år, men jag har inte fastnat riktigt för någon variant. Men nu har jag hittat en variant som passar mig. Ett inlägg i en byggnadsvårdsgrupp på Facebook gav tipset att ta hönsnät, klippa det i önskad form och trä i granris så det blir en tät matta. Jag valde att lägga nätet dubbelt. Den tog ungefär en halvtimma att göra och det går helt klart snabbare att bara lägga några granriskvistar vid trappan, men den blev så mycket snyggare och jag tror den kommer att hålla formen bättre också.
| Lägg hönsnätet där mattan ska ligga för att få rätt storlek och form. |
| Flytta hönsnätet/mattstommen till en mer pysselvänlig plats, t.ex. ett bord. Trä i kvistar i nätet. Börja i ytterkant och jobba inåt så döljer man den bara delen av kvisten. |
| Fortsätt trä i kvistar över varandra. När mattan är fylld, bättra på med små kvistar där det ser tomt ut eller något behöver döljas. |
| Lägg mattan på plats. |
lördag 17 december 2016
Lucka 17: Duka för julens fester
Julpysslet har legat nere några dagar för jag har haft fullt upp med att laga mat och förbereda dukningen till en fin middag. Min morfar är med i en vinklubb och varje år i december har de Nobelfest. I år var det morfar som stod för värdskapet. Förutom att kocka ingick det jag tycker är roligast -dukningen. Är det Nobelfest så är det och då ska dukningen vara något extra men inte jul. Jag tycker om låga bordsdekorationer så de inte skymmer sikten till dem på andra sidan bordet. Jag gjorde tre rosenkullar med rosor från ljust rosa till djuprött med murgröna i botten, mellan kullarna och runt de enkla ljusstakarna av glas. Kullarna är vanlig oasis som jag skurit till i rätt form och ställt på ett runt ljusfat. Ljusstakarna kommer från IKEA och är smarta för de går att använda både till värmeljus och vanliga ljus. Dekorationerna går lätt att göra mer juliga eller nyårssprakande genom valet av blommor. Silver- eller guldglitter över hela härligheten är ett tips till nyår.
Här följer bilder och länkar till tidigare inlägg på samma tema:
| Juldukningen från 2009, senaste året familjen firade jul hos mig. Hela inlägget finns här. |
| Dukning från bloggkalendern 2013. Här är inlägget. |
| Äppelljusstakar och granriskvistar ger garanterad julkänsla. Beskrivning här. |
fredag 16 december 2016
Lucka 16: Julmuffins -gästblogg
Idag har jag bjudit in en gästbloggare igen. Yonna är en ambitiös och duktig tjej vars häst står i samma stall som min. Vi brukar rida bomlektioner tillsammans. Skillnaden mellan oss är att Yonna avslutar lektionen med att hoppa riktiga hinder. Jag nöjer mig med att gå över bommar. Det dröjde tills jag blev vän med Yonna på Facebook innan jag förstod vilken duktig kock och bagare hon är. Jag skulle inte bli förvånad om vi ser henne i Sveriges Mästerkock en dag.
Halloj!
Jag fick frågan av Karolina om jag ville gästblogga på hennes fina blogg, och vem kan tacka nej till det? Självklart
tackade jag ja till det. Inledningsvis vill jag ge en liten bild av mig själv.
Jag är en sextonårig tjej som nu bloggat om mat och bak i snart 1,5 år. Jag har
alltid haft ett intresse för bakning och matlagningen har kommit på senare år,
och nästan gått om bakningen i "intressefaktor", haha.
I dagens läge försöker jag baka och laga
mat så ofta jag kan. Men precis som Karolina har jag också häst och så går jag
ju självklart i skolan, därför blir det inte alltid av. Men det är något som
ligger mig varmt och hjärtat och under julen ägnar jag extra mycket tid åt mat
och bak, så idag delar jag med mig av ett recept på julmuffins som uppkom en
mysig dag i provköket (som också är det vanliga köket, haha).
Kika gärna in på min blogg http://nouw.com/husmusensskafferi
för mer inspiration och recept som hör julen till. Dessutom finns det
vardagliga recept som passar alla, vegetariskt, förrätter, bröd, snabblagat,
fika och mycket, mycket mer. Hoppas vi ses där <3 o:p="">3>
8-10 stycken
·
100 gram normalsaltat smör
·
2,5 deciliter riven mandelmassa
·
2 ägg
·
1 deciliter socker
·
1 tesked bakpulver
·
1 matsked vaniljsocker
·
1,5 deciliter vetemjöl
·
Skalet från 1 apelsin
- Sätt ugnen på 175 grader
- Bryn smöret och häll sedan mandelmassan, rör om
och låt svalan.
- Vispa ägg och socker poröst med elvisp.
- Sikta sedan i bakpulver, vaniljsocker och
vetemjöl
- Riv sedan ner skalet från apelsinen och blanda
om.
- Häll till sist ner smör-och mandelmassa
blandningen i smeten och blanda till en jämn smet.
- Klicka i smeten i små pappersformar som står på
en plåt.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter
(pröva med en provsticka, om den kommer upp ren är de klara.)
torsdag 15 december 2016
Lucka 15: Pepparkaksgardin
De flesta av idéerna jag presenterar här är stulna, så även denna. Jag tror jag såg den i en inredningstidning någon gång och tänkte att de skulle passa perfekt i mitt köksfönster. Jag hade rätt. För att härma mig behöver du en gren från naturen i lagom längd. Är den snygg men för lång går den iofs att såga av till rätt längd. Du behöver också band och pepparkakor med hål i så de går att hänga upp. Man kan baka eller köpa färdiga. Om man bakar är det enklast att ta ut hålen direkt efter att man gräddat kakorna. Gör man det innan går hålen ihop i ugnen. Det sista du behöver är kristyr att pynta kakorna med.
Börja med att baka/köpa pepparkakorna och pynta dem sedan med kristyr. Låt kristyren torka. Passa till grenen och häng upp i fönstret på lagom höjd. Sätt band i pepparkakorna och knyt fast runt grenen. Klart.
Börja med att baka/köpa pepparkakorna och pynta dem sedan med kristyr. Låt kristyren torka. Passa till grenen och häng upp i fönstret på lagom höjd. Sätt band i pepparkakorna och knyt fast runt grenen. Klart.
onsdag 14 december 2016
Lucka 14: Amaryllis på olika sätt
De vita hyacinternas lov har redan sjungits. Nu är det amaryllisarnas tur. De är så ståtliga och vackra! Även amaryllisarna är smidiga eftersom de är lökväxter och har det mesta de behöver i löken men är hållbara även som snittblomma. Går att variera hur mycket som helst också. Sätt ner löken i en vacker kruka och täck med mossa eller, som jag gjort ovan, klä in löken i mossa, dekorera mosslöken med lite vintergrönt och knyt ett vackert band runt. Jag har ställt den i en strut som jag hängt upp i köksfönstret. För att fästa mossan använder jag myrtentråd. Myrtentråd finns att köpa i blomsteraffärer och man kan hitta den i många färger, grönt, rött, guld, silver t.ex. När jag klätt en amaryllislök med mossa brukar jag fukta den med vatten regelbundet (sätta under kranen). Mossan håller sig fin och amaryllisen får det vatten den behöver. Nedan finns fler tips på vad man kan göra med en amaryllis.
tisdag 13 december 2016
Lucka 13: För alla katter som inte är någons Lussekatt
| Lilla Fridolf |
måndag 12 december 2016
Lucka 12: Pepparkakshus för alla
Pepparkakshuset var obligatoriskt när jag växte upp. Morfar konditorn gjorde det i två steg. Det första när vi bakade pepparkakor hela familjen några dagar före Lucia och väggar och tak "murades", det andra när han kom och monterade ihop det. För morfar var det så enkelt, det där med att limma ihop delarna med bränt socker. Det är skitsvårt och man bränner sig hela tiden! Så när jag gjort pepparkaksbyggen själv har jag använt limpistol. Man kan visserligen bränna sig på limmet med, men det är enklare. Men nu! Nu har jag hittat ett busenkelt, jättekul och enkelt sätt att skapa hela pepparkaksstäder utan varken bränt socker eller lim. Man placerar det helt enkelt i en burk.
Gör så här: Mät upp diametern på burkens öppning. Husen får vara max så breda annars går de inte ner i burken. Rita upp en eller flera mallar, kavla ut pepparkaksdegen, skär ut mallen/mallarna och baka av. När pepparkakshuset/husen svalnat kan det dekoreras med kristyr på valfritt sätt. Häll strösocker i botten på burken och stick ner huset/husen (eller varför inte en pepparkaksängel eller tre gubbar?). Jag skapade ett litet landskap med hjälp av upp och ned-vända rosmarinkvistar och en liten Lucia. Hennes Lussekatt vilar sig mot husväggen. Locket på och ett band om burken blir pricken över i.
Kristyr finns att köpa färdig men jag tycker den är lite för rinnig så jag väljer att göra den själv.
Kristyr
1 äggvita
4 dl florsocker
3-4 droppar ättiksprit
Blanda äggvitan med florsockret. Tillsätt ättikspriten. Vispa med elvisp tills smeten är blank och lite seg. Om den är rinnig, tillsätt mer florsocker.
söndag 11 december 2016
Lucka 11: Inspiration och idéer från andra bloggar
Inspiration och idéer kan komma från många håll. Vardagen, tidningar och magasin, annan media, Ernst ;). På senare tid har jag blivit bekant med en blogg jag tycker är helt underbar. Den heter Rose Garden Malevik, man hittar den här och den drivs av Håkan, en man med sinne för det vackra. Jag har plockat ut några inlägg med pyssel jag tycker extra mycket om men på bloggen finns hur många som helst. Ovan synd en hyacintkompott som gjorts med hjälp av en muffinsform och beskrivningen finns här.
![]() |
| Detta är min personliga favorit. En gran gjord av en oasiskon och tuja. Och en batteridriven ljusslinga. Beskrivning här. |
![]() |
| En pepparkakskrans som är både vacker och enkel. Beskrivning här. |
Tack Håkan och Rose Garden Malevik för att jag fick låna dina vackra inlägg och bilder!
lördag 10 december 2016
Lucka 10: Dörrkransar
| Krans 2016 |
![]() |
| Grankrans med äpplen 2012 |
![]() |
| Äppelkrans till fåglarna |
![]() |
| Snabba halmkransar |
| Med näverstjärnor och hyacint 2009 |























