Gästerna kunde köpa pepparkakor, lavendelskorpor, hemmagjorda Mozartkulor, kladdkaka med apelsinsmak, semlor i tre storlekar och minpajer med spenat och fetaost. Allt till ytterst rimliga priser. Eftermiddagens mest populära dryck blev varm choklad med vispgrädde, tätt följd av min egen jordgubbssaft.
Minipajerna var en kombination av två recept de blev väldigt goda. Riktigt bra på buffébordet. Självklart kan man göra en enda stor paj också om man vill.
Minipajer med spenat och fetaost (15-18 st)
Pajdeg:
75 g smör
2,5 dl vetemjöl
3/4 dl kesella
1/2 tsk salt
Fyllning:
200 g fetaost
200 g fryst spenat
1 liten el. 1/2 stor rödlök
2 dl mjölk
2 ägg
salt, svartpeppar
Blanda smör, salt och vetemjöl till en grynig massa. Blanda i kesellan och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylskåp minst 30 minuter. Hacka spenaten och riv fetaosten grovt. Finhacka rödlöken. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar. Blanda i spenat, fetaost och rödlök. Tryck ut pajdegen i små aluminiumformar. Häll i äggstanningen. Grädda mitt i ugnen, 225 grader C, i ca 20 minuter.
Vilken bra idé. Ponnysommaren blir dubbelt så rolig på det här viset.
SvaraRaderaJa verkligen. Jag tror allt vinner på att man får göra en egen insats. Gratis är gott men inte alltid nyttigt.
SvaraRadera