Pumpamuffinsen är egentligen det som i USA kallas "Pumpkin Bread" och är en mjuk kaka. Jag har gjort om den till muffins. Den passar väldigt bra till jul då den smakar likt mjuk pepparkaka men är mycket saftigare. Receptet hittar ni i Karlboms pumpaland, här. Har man inte, som jag, tillgång till en lika vacker som god pumpa vid namn Blue Hubbard, så kan man fuska med t.ex. äppelmos. Det räcker med 25 minuter i ugnen för muffinsen. En hel kaka tar ytterligare en halvtimma. Förresten, det går alldeles utmärkt att pimpa muffinsen med frosting. Jag tänker lingonsmak, så här i jultider.
Chokladbiskvier är en gammal favorit som jag trots det aldrig tidigare bakat själv. Jag letade på nätet efter ett recept som verkade bra och hamnade till slut hos en av mina favoritbakbloggare, Erika och hennes Bakglädje. Här är chokladbiskvireceptet tillsammans med goda råd om hur man garanterat lyckas. Mitt enda tillägg är att nästa gång dubblar jag smörkrämsmängden. Jag vill att mina biskvier ska ha mycket gott klet.
Mums! När ska jag komma? ;)
SvaraRaderaNär vill du hälsa på?
SvaraRaderaoj oj oj.. nu måste jag växla upp lite och ta tag i mitt julfixande..
SvaraRaderaDu jobbar ju. Jag är mammaledig. :)
SvaraRaderaOj vad du ligger i så här i jultider. Jag får nog bege mig ut på komposten och rädda en "Baby bear" som jag slängde där, och göra ett försök med dina pumpamaffins. De verkar ju hur smarriga som helst
SvaraRaderaDet är ju ert recept, klart det är gott!
SvaraRaderaTack för trevligt sällskap, och gofikat! Det var minst lika smarrig som på bilden/Aina och Annika
SvaraRadera