Julgodiset är i stort färdigproducerat för året. Gottebordet rymmer något för alla smaker, choklad, frukt- och spritsmak och lakrits. De där lakritskolorna är förresten vansinnigt goda. Beroendeframkallande. Borde narkotikaklassas. Ischokladen med kakao blev också bra, även om det är en bit kvar innan den smakar som den morfar brukar göra. Men det är på rätt håll. De blev iallafall ögongodis, spritsade i gröna ischokladformar med en vit stjärna på toppen. Lillebrors favoriter är fikonpralinerna med marsipan och cognac, doppade i vit choklad. På bilden skymtar även lakritstryffeln, eller kanske den borde kallas salmiaktryffel eftersom det är Lakrisal som ger den goda smaken.
250 g kokosfett
2 ägg
3 dl florsocker
1,5 dl kakao
1 nypa salt
Smält kokosfettet över vattenbad. Vispa under tiden ägg och florsocker vitt och pösigt. Rör i kakao och salt. Häll sakta i det smälta kokosfettet under vispning. Lägg massan i en spritspåse och spritsa ut i ischokladformar. Ställ svalt att stelna.
3 dl florsocker
1,5 dl kakao
1 nypa salt
Smält kokosfettet över vattenbad. Vispa under tiden ägg och florsocker vitt och pösigt. Rör i kakao och salt. Häll sakta i det smälta kokosfettet under vispning. Lägg massan i en spritspåse och spritsa ut i ischokladformar. Ställ svalt att stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar