Det är Mat-Tina som ska ha hela äran, för det var hon som rörde ihop denna wienernougat i programmet Mat för många år sedan. Så snabb, enkel och väldigt god. Jag har inte bara gjort den till jul, utan även till middagar som sötsak till kaffet. Ibland delar jag upp kakan i lagom bitar och lindar in i glansig, tjock aluminium, ibland skär jag till bitar när det är dags att servera. Den har förresten stelnat i en brödform.
Mat-Tinas wienernougat (ca 40 st)
svårighetsgrad: lätt tidsåtgång: 5+5 min
200 g nougat
100 g mörk choklad
100 g flagad, rostad mandel (finns att köpa färdigt på bl.a. Willys)
Smält ihop nougat och choklad över vattenbad. Ta från värmen, rör i mandelspånen, häll upp i en brödform klädd med bakplåtspapper och ställ svalt att stelna.
Att gå upp kl 04 har aldrig känts så lätt
7 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar