Godis är gott men det kan bli för mycket av det goda (söta och chokladiga). Då kan man antingen sluta äta eller bryta med något mindre sött med mer tuggmotstånd, som t.ex. kryddnötter. Perfekt till glöggminglet eller som tilltugg på Nyårsafton med och går att variera i all oändlighet med olika kryddningar. Jag kan ha varit generös med nötterna för det blev en rejäl laddning. Gillar man sting kan man öka på mängden chili lite.
Kryddnötter (ca 1 l)
svårighetsgrad: medel tidsåtgång 45 min
200 g mandel
100 g valnötter
200 g saltade och rostade cashewnötter
2 äggvitor
0,5 dl strösocker
1 tsk flingsalt
1 tsk kanel
1 krm mald ingefära
1 krm mald chili
0,5 krm malda nejlikor
Sätt ugnen på 200 grader C. Skålla och skala mandeln. Vispa upp äggvitorna lätt. Rör i alla kryddor utom flingsaltet. Vänd ner nötterna. Bred ut på en långpanna, strö över flingsaltet och ställ in i ugnen i 15-20 minuter. Rör om då och då. Ta ut och låt svalna. Dela på nötterna om de sitter ihop. Förvara torrt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar