Favoriten som försvann ur Aladinasken och skapade ramaskri. Men man kan göra en snarlik variant själv. Allt som krävs är hasselnötter och ljus choklad. Välj gärna en ljus choklad du vet att du gillar.
Trillingnötter (ca 10 st)
svårighetsgrad: medel tidsåtgång: 45 min
30 hasselnötter
100 g ljus choklad
Rosta hasselnötterna i en stekpanna. Gnugga av skalen (jag brukar lägga dem i en ren kökshandduk och gnugga dem mot varandra) och låt svalna. Smält chokladen över vattenbad och häll över i en spritspåse. Spritsa upp små trianglar, lagom för tre nötter, på ett bakplåtspapper. Placera tre nötter på varje triangel. Ställ svalt att stelna i 5 minuter. Spritsa sedan choklad över nötterna. Ställ svalt igen för att svalna. Jag var väl generös med chokladen till mina, så det blev bara 7 stycken. Vill man absolut ha den där fina glansen i chokladen när den har stelnat finns det regler för temperering som man kan läsa om
här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar