Jag utlovade tidigare recept på något av det min morfar gjort till jul och här kommer det, morfars ischoklad med kakao istället för choklad. Man kan hitta många liknande recept på nätet. Morfar brukade alltid spritsa smeten i formarna, men man kan hälla också, om man hellre vill det. Jag tycker det är praktiskt att spritsa. Det blir något mindre kladd och mycket snyggare.
Morfars ischoklad
svårighetsgrad: medel tidsåtgång: 45 min
2 ägg
3 dl florsocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker (eller 1 krm vaniljpulver)
1 nypa salt
250 g kokosfett
Smält kokosfettet över vattenbad och låt det svalna. Vispa ägg och florsocker så det blir fluffigt. Tillsätt kakao, salt och vaniljsocker. Häll sedan i kokosfettet under omrörning. Spritsa upp i ischokladformar och ställ svalt att stelna.
Att gå upp kl 04 har aldrig känts så lätt
7 år sedan
Jag tror jag går på morfars linje med tryfflarna i morgon
SvaraRaderaSpritsa? En konst som min morfar är mästare på. Han snor ihop ett smörpapper och sätter igång. Inte ett enda kladd. Jag köper färdiga spritspåsar och kladdar en hel del.
RaderaJa, jag spritsade i köpta spritspåsar, och hade man bara rätt konsistens och lite täning så gick det hyfsat. Men första omgången var väääldigt kladdig.
SvaraRaderaMan får vänta tills det stelnat lite, ja.
RaderaHur många blir det om man utgår från recrptet
SvaraRadera