tisdag 15 april 2014

Bättre sent än aldrig?

En del saker tar tid. Väldigt lång tid. Golvlister till exempel. Jag gissar att jag inte är den enda som renoverat klart ett rum -så när som på golvlisterna. Vintern 2010 gjorde jag (snickaren Patrik) om min övre hall. Tog ner en vägg, tog upp taket i nock, lade nytt golv där det gamla var bortom räddning. Här kan man se hur det såg ut före och efter och julpyntat i december förra året. När jag tittar på bilderna slår det mig hur mycket palmen vuxit. Den trivs nog. I efterinlägget står att golvlister är beställda. Det är sant. Jag var och beställde. Problemet var bara att beställningen aldrig gick fram till ägaren/chefen så några lister blev aldrig tillverkade. Men i födelsedagspresent i år gjorde min familj om beställningen och för några veckor sedan var jag och hämtade de nya listerna. Förlagan är den list som redan finns/fanns uppe i övre hallen och på flera andra ställen i huset. Nu ska de målas pärlgrå och sedan spikas fast. Undrar hur lång tid det tar?

3 kommentarer:

 1. Vilket snickeri har du anlitat? Vi ska beställa golvsocklar och vill ha en speciell variant som är den ursprungliga, inte så ovanlig, men finns inte på billighetsbyggbutikerna... Bea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Connys Specialsnickeri. Det som kostar är att ta fram profilen, så ju fler meter man beställer, desto billigare per meter.

   Radera
 2. Grattis på födelsedagen i efterskott :-)

  SvaraRadera