lördag 3 augusti 2013

Säg den lycka som varar...

I tio år har huset och trädgården varit mitt. I tio år har jag varit tacksamt förskonad. Inte längre. Jag gick ut för att plocka sallad till middagen och möttes av en fruktansvärd syn. De var ÖVERALLT!!! Hela pallkragen var full av dem i alla storlekar. Från pyttesmå till gigantiska slemguckor. Äcklad backade jag bort och funderade på vad jag ska ta mig till? Kommer min fina trädgård att bli slaktad nu? Söndertuggad ner till rötterna? Vad kan jag göra för att begränsa och minimera skadan? Utan att själv bli en brutal mördare? Jo, för mördarsniglar är också liv. De förtjänar att leva. Någonstans. Långt borta. Tror jag. Nu är allt grönt avlägsnat från den angripna pallkragen, snigelfritt är utstrött och både sniglar och sallad ligger i den komposttunna kommunen tömmer. Den där även kirskålen brukar läggas att vila. Ibland undrar jag vart kommunen gör av den sedan, efter att de hämtat den hos mig?

5 kommentarer:

 1. Nu får du göra avkall på dina principer. det enda sättet är att vara skoningslös och avliva dem. De förtjänar kanske att leva i Spanien som är det land som de kommer ifrån, och där det finns naturliga fiender. Här i Sverige är det så att du är den naturliga fienden i din trädgård. Kram L8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, L8. :( Jag måste bara avtrubba mig.

   Radera
 2. Jag håller med L8! När det gäller mördarsniglar, då får man bortse från allt och bara gå till attack! Hugg dem mitt av! Överleva eller dö...helt säker på att de gärna hade mumsat lite på dig också, om du bara fick ett tillfälle... ;)

  SvaraRadera
 3. Om DE...skulle det ju stå!! Tror inte att du skulle vilja mumsa på dem, även om det faktiskt var en kock i Malmö, som en gång provade att göra en ragu på dem! ;)

  SvaraRadera
 4. Det hade annars varit världens bästa bantarmat. Bara tanken på att äta dem får det att vända sig i magen på mig. :) Jag håller tummarna för att det var en väldigt lokal invasion. Att snigeläggen kommit med den krukade persilja jag köpte (på plantskola!!!) och planterade i den drabbade pallkragen.

  SvaraRadera