fredag 25 oktober 2013

Jag har fuskat. Men bara lite.


Idag kunde jag inte hålla mig längre. Det har kliat i jultarmen sedan jag köpte Allers Julmagasin och 101 idéer, Julversionen förra veckan. I Allers Julmagasin fanns en enkel beskrivning på en ask man lätt tillverkar själv med hjälp av en cirkel (t.ex. en mattallrik) och en kvadrat (t.ex. ett post it-block). Tallriken och post it-blocket används som mallar. Så klipper man rakt in mot varje hörn i kvadraten. Kvadraten bildar nu askens botten. Vik sedan upp längs bottnens kanter och klistra fast de uppklippta trekanterna på baksidan av askens sidor. Pynta med ett band och kanske något mer, en tygblomma, en liten kvist eller gammaldags lack. Fyll asken med valfri gåva, gärna inslagen i silkespapper. Klart! Nedan finns ett försök att illustrera det jag försöker beskriva i text. 

P.S. Den observanta ser kanske att kanten på asken är pimpad? Jag är ägare till en sax som klipper så. Den har dessutom utbytbara skär med olika mönster. Överkurs men trevligt.4 kommentarer:

 1. Oj,vad snygg ask! Men du måste så klart ha något styvt papper att göra det av? Kan man köpa det någonstans?
  Fint var det iallafall...kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är lite kraftigare papper men inte jättestyvt. Det blir stadigt eftersom man vägarna delvis blir dubbla. Man kan köpa fint mönstrat sådant på ERRO eller Lekia/Panduro (eller på Panduro outlet i Ullared).

   Radera
 2. Det här kallar inte jag fusk, möjligen tjuvstart. Ska försöka komma ihåg det här tipset, när väl är dags./Aina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har ju så rätt, Aina. Tjuvstart är mer korrekt. :)

   Radera