fredag 15 augusti 2014

Skördetid på Bräckevägen Det är skördetid på Bräckevägen. Minns ni min böntipi? Den blev kanske ingen tipi, snarare en frodig totempåle, och ärtorna gav lite frukt, men vissnade ner. Jag vet inte om det är för att sommaren varit ovanligt varm och torr och de behövde mycket vatten, eller om bönorna konkurrerat ut dem. Kanske både och. I vilket fall är det ett vackert inslag i grönsakslandet och bönorna har så fin färg. Tips på hur man tillreder dem mottages tacksamt, för jag har aldrig odlat bönor tidigare.
 Potatisodlingen pågår i ett murbrukstråg, modell större. Eftersom blasten växte sig gänglig och aldrig blommade trodde jag avkastningen skulle bli ungefär noll. Jag hade fel. Inte någon rekordskörd, men alldeles tillräckligt många för mitt ensamhushåll. Fina och röda är de också.
Tomatplantorna och gurkplantan fortsätter leverera. En gurka varannan dag och fortfarande många på gång. Tomater plockar jag varje dag. Ibland några få, andra gånger så många så jag kan dela med mig till familj och vänner. Äppelträdet har jag ingen bild på, men det är tungt av frukt och en hel del ligger på marken nedanför. Så B-M, det är dags nu.

6 kommentarer:

 1. Ok Karolina! Kommande vecka är jag inte hemma. Kan jag höra av mig i början på vecka 35? Och hur jobbar du då? Vad gäller bönor så gör jag lite olika....kokar nästan mjuka och har smör och salt på till t.ex söndagssteken, eller steker i smör med mycket vitlök till grillat. Är de väldigt långa delar jag dem i mindre bitar. Kram B-M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns gott om äpplen kvar till veckan efter nästa, lovar. Tack för böntipsen!

   Radera
 2. Har försökt att nå dig, via sms och "vanlig" telefon under v 35 men inte lyckats, tyvärr. Veckan som kommer nu (36) åker jag till Berlin och jag fick några äpplen av min snälla granne. Kanske hör mig igen när jag är tillbaka för att kolla om du fortfarande har. Ha det så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns gott om äpplen kvar. Försök igen när du är tillbaka. :)

   Radera
 3. Jaa, det är för härligt när man kan skörda. Jag har mest potatis, morötter och bönor. I början av sommaren är det mycket sallad. Men nu är den helt förvuxen. Undrar om man skulle hinna sätta lite mer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sådde ny sallad förra veckan. Inga nya skott ännu, men förhoppningsvis kommer de.

   Radera