torsdag 2 april 2009

Åh vilken röra!

Ännu ett recept ur Buffé. I tidningen kombineras röran med kycklingklubbor och ugnsbakade rotsaker. Allt jättegott men fetaoströran är kanon. Passar förmodligen till allt möjligt. Kommer att bli en favorit till sommarens grillade köttbitar.


Rotfruktspanna med kycklingklubbor och fetaoströra
Buffé nr 2 2009, sid 28
Portioner: 4
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser
1 kg kycklingklubbor
1 vitlöksklyfta
1 msk tabasco
2 msk råsocker

ROTFRUKTER
700 g blandade rotfrukter (t ex kålrot, rotselleri, morötter och palsternackor)
1 sötpotatis (ca 300 g)
6 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
2 dl färskpressad apelsinjuice (ca 2 apelsiner)
1 kruka timjan
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar

FETAOSTRÖRA
200 g fetaost
1 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
1 apelsin

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Riv vitlöken och blanda med tabasco, socker, 1/2 msk olja och 1 tsk salt. Lägg kycklingen i en långpanna. Pensla över oljeblandningen.
2. Skala rotfukterna och skär dem i stavar. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Skala schalottenlöken och vitlöken. Krossa vitlöken lätt. Lägg detta bredvid kycklingen i långpannan.
3. Ta undan några timjankvistar till garnering. Repa och finhacka resten. Ringla över apelsinjuice och 2 msk olja. Krydda med timjan, 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Vänd runt.
4. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
5. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med yoghurten. Riv apelsinskalet fint och pressa juicen. Tillsätt apelsinskalet och ca 1 msk apelsinjuice. Smaka av med peppar. Klicka röran på kycklingen och servera med rotfrukterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar