tisdag 22 januari 2013

Aldrig mer frusna fötter

Som frekvent stall- och ridhusbesökare går jag ofta omkring med frusna fötter. Mardrömmen är ett dagslångt domaruppdrag en av årets kallaste vinterdagar. Att döma är ingen mardröm, men kylan som förvandlar mig till is inifrån och ut är det. Förra året var jag med om att det ångande varma kaffet jag fått på morgonen hade frusit till is när jag var färdig. Fötter och händer hade intagit ungefär samma tillstånd. Det tar evigheter att tina. Varm dusch och raggsockar hjälper inte. För några veckor sedan tröttnade jag. Aldrig mer att jag ska känna det som om tårna ligger som 10 små nypotatisar i skorna. Efter en del googlande hittade jag dessa från kanadensiska Sorel. De ska hålla fötterna varma ner till -30 grader C. Dyra som skam men jag beställde och tipsade sedan nära och kära om att det jag önskade mig i födelsedagspresent redan var på väg. Idag hämtade jag paketet och i eftermiddag ska de testas. Första provningen gick bra. De känns väldigt sköna. En bonus är att jag även tycker de är snygga. Undrar om de kan dras av på deklarationen som omkostnader?

8 kommentarer:

 1. Snygga! ...såg dem på rea på Kungsmässan.... Kram Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååhhh! Få mig inte att känna att jag gjort en dålig affär nu. De hade säkert inte min storlek. ;) Kram!

   Radera
 2. Jamen de var ju hur snygga som helst. Min kollega på jobbet har oxå köpt några canadensiska värstinkängor. Undrar om det är samma fabrikat? Han hade köpt sina på Engelssons i Falkenberg/Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket möjligt det var Sorel. Finns många olika modeller och jag tror Engelssons hade någon eller några. Kan också berätta att testet föll mycket väl ut. Varmaste skor jag haft och inte ens lite skavsår (jag brukar väldigt lätt få skav av nya skor) trots en timmas promenad med Ebba, Lukas och Rufus.

   Radera
 3. Jag är också på jakt efter ett par varma skor. Finns inget värre, än när man fryser om fötterna.

  Hoppas du får glädje av dem på kommande tävlingar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är redan mina bästa vintervänner. :)

   Radera
 4. Svar
  1. Varma och sköna. :) Värda varenda krona.

   Radera