söndag 13 januari 2013

Min nya glassfavorit


Jag har en ny craving. En ny glassfavorit från mitt lokala glassföretag, SIAglass. Senast var det den gamla godingen Berteglass Äppelpaj som hade nypremiär. Den är fortfarande smaskig men har tappat förstaplatsen till en annan äppelglass. Med den lilla skillnaden är att det inte är någon glass utan sorbet. Sorbet Äppelcider. Kiviks musteri och SIA har lyckats få sorbeten att verkligen smaka äppelcider -vuxensorten. Vansinnigt läskande och god med smak av syrliga, svenska äpplen. Men jag har ett problem med den. Jag kan inte för mitt liv komma på vad man kan kombinera sorbeten med. Den fungerar utmärkt som solitär, men som dessert känns den lite lite ...arbetad. Så tips på lämpliga kombinationer mottages tacksamt. Och om du inte har testat ännu: Gör det!

P.S. Bilden visar det enda recept jag hittat. Sorbet Äppelcider som drink tillsammans med äppelcider. Och att äppelcider fungerar med äppelcider är väl inte direkt raketforskning. Jag söker något mer raffinerat än så.

20130115: Jag har några idéer nu.
1. Fruktsallad, gärna med mer exotiska frukter
2. Bakelse på knäckflarn med mousse av något slag, kanske vanilj, toppat med äppelgodis

2 kommentarer:

  1. Det låter suveränt gott! Kan man inte bara äta den som den är rakt av?Varför krångla till det för sig här i livet? Jag kommer stoppa ner en låda i korgen nästa gång jag går till affären, eller ännu hellre åker ner till SIA-glass försäljning i Slöinge. För där stannar man ju till så ofta man bara kan:)/Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. För en kväll hemma, jo, den står sig mycket bra som solitär. Till finmiddagen -lite trist för ögat. Och den ska helt klart ner i shoppingkorgen. Ofta.

      Radera