lördag 2 mars 2013

Nu är det vår

Jag och min krukmakare ägnar lördagsförmiddagen åt att tillverka såkrukor av tidingspapper. Årets fröer landade i brevlådan förra veckan och det är tänkt att de ska i jorden senast imorgon. Jag har dragit ner odlandet lite. Eller ganska mycket och har begränsat mig till fyra fröpåsar. Tomater, två sorter, en gammal trotjänare -Tiny Tim, och en nyhet -Chilega, som utlovas vara den sötaste och godaste tomat Runåbergs smakat. Ytterligare två bekantingar från förra året får förnyat förtroende. Rondini och gurkan Diva. Den fina ställningen av armerinsjärn står kvar i en av odlingslådorna och självklart måste den användas. Faktum är att jag hittade klätterjordgubbar (!!!) i ett reklamblad som kom med en tidning också. Färdiga småplantor. Jag är väldigt sugen på att förnya jordgubbsodlingen med dem, så det kan bli en klätterställning till framåt utesäsongen. Men först ska myrorna som intagit jordgubbsodlingen bekämpas.

Fröerna har ännu inte kommit i jord, men ute i växthuset gror det faktiskt sedan några veckor. Förra påskens tet-a-teter blev aldrig planterade i höstas så jag satte dem i en murhink med hål borrade i botten och nu börjar små, gröna skott titta upp. De hinner förmodligen inte blomma till påsk, men lite senare kommer de att pryda min trädgård.

2 kommentarer:

  1. Hej Karolina och god fortsättning på det nya året. I julas fick jag en krukmakare i julklapp. Därför är jag lite nyfiken på hur din har fungerat. Är det bra? eller borde jag skicka efter fler planteringskrukor inför pumpasäsongen? /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra julklapp! Jag är jättenöjd med min. Så här i januari brukar jag ha kruktillverkning som kvällspyssel och sedan står det stora pappkassar fulla med tidningspapperskrukor i mitt vardagsrum. Vi kan diskutera när vi ses imorgon. I pauserna. :)

      Radera