tisdag 26 mars 2013

Vill inte våren komma till Bräckevägen...

...så får Bräckevägen komma till våren. Jag är trött på vinter. Trött på kyla. Trött på att allt är genomfruset. Så mot bättre vetande, med motiveringen att det trots allt är påskvecka, planterade jag vårblommor i krukorna idag. I den stora krukan på trappan placerades, som traditionen bjuder, ett påskägg med godis. Så eventuella besökande påskkärringar och andra kan förse sig även om jag inte är hemma. När jag var klar fick vi faktiskt besök. Eller snarare Rufus fick besök. Av Elsa, Rufus bästis. Hon och Rufus var ute i trädgården och busade medan jag satt inne och jobbade. Efter en stund gick jag ut för att kolla vad trollen gjorde och noterade att ägget var öppet ...och tomt. Elsa hade ätit upp varenda godissmula. Hon är trots allt en Golden retriever. Eftersom Elsa kommer tillbaka och leker imorgon väntar jag tills Skärtorsdagen innan jag fyller ägget igen.

2 kommentarer:

  1. eftersom du verkar ta det med ro så antar jag att ägget inte innehöll choklad :) Här hemma blommar krokusen (tror jag det är) och fem grader till (upp till 8) så är våren här på riktigt. Fint blev det du gjort i alla fall, hoppas Rufus & Smilla låter bli arrangemanget, det där rosa skulle i alla fall mina tycka om :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Mina djur låter sådant vara. Inga problem. Rufus rör inte godisägg heller, inte ens om de ligger på golvet eller marken. Elsa däremot är en hungrig själ. Det var choklad i ägget men bara sådana där påskägg med ljus choklad i. Jag hade inte fyllt ägget och totala mängden choklad var ingen fara för en hund på 30 kg. Jag blev väl insatt i hundar och choklad i somras när mammas åt en hel kaka mörk choklad. Då blev det ilfart till Djursjukhuset.

      Radera