tisdag 26 november 2013

I mitt orangeri

Det blev plöstligt kallt. Så kallt så jag var tvungen att sätta igång värmefläkten i växthuset. Alla känsliga små plantor övervintrar ju där och jag vill att de ska må bra. En som verkar trivas alldeles utmärkt är citronträdet. Det bär hela tre mogna citroner och jag har redan bestämt vad jag ska använda dem till. Citronkola.

7 kommentarer:

 1. Hej hej!

  Tänk på att de flesta citron träd som själs i Sverige INTE får ätas. Har du koll på hur det står till med ditt träd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför får man inte äta citronerna?

   Radera
  2. kickling: Jag antar att de är giftiga. De följer med lappar med stor tex på träden att man inte ska förtära citronerna. Att de bara är för dekoration. Men jag vet ärligt inte. Kanske så smakar de bara inte gott. Bästa att fråga för säkerhets skull.

   Radera
  3. Det stod inte på just det här trädet när jag köpte det för 3 år sedan vad jag minns. Det är ett citronträd med alldeles vanliga citroner och just de här har vuxit från blomma till färdig frukt hemma hos mig. Mer eller mindre att betrakta som ekologiska. Alldeles vanliga är förresten fel för de är ovanligt smakrika. :D

   Radera
  4. Undrar om det är så att när man köper dem så har de varit hårdbesprutade så att de ska bli fina när de ska säljas. Jag ska nog kolla upp det där :)

   Radera
  5. Jag tror du är något på spåren där. Tyvärr.

   Radera