söndag 1 december 2013

Lucka 1 -enkel dörrkrans

Tidsåtgång 5 minuter

Första december, första advent och första bloggluckan. Visst är det fint och välkomnande med en krans på dörren till jul? Och bästa känslan ger kransen man gjort själv. Men att binda en krans, oavsett om den är klädd med ris eller mossa är ganska tidsödande så varför göra det? Halmkransen i sig är dekorativ den med och ännu finare blir den om man sätter ihop en liten och en stor. Ett enkelt band efter eget tycke och smak att hänga upp den i och kransen är klar.

Jag roade mig med att göra tre olika varianter. Den översta är den absolut enklaste, både att göra och till utseendet. Ett band av jute och tjockt yllegarn i två olika grå nyanser. Mittenkransen är mer klassiskt julröd. Där har jag knutit fast ett litet trähjärta i bandet. Den nedersta kransen har blivit något lyxigare med ett brett, brunt, paisleymönstrat band med ståltråd i kanterna så det går att forma, och en slinga murgröna lindan runt den innersta halmkransen.

2 kommentarer:

  1. Pysseldrottning där, snyggt och snabbt, tur att jag inte läste ditt tips innan jag blev klar med min. Men jag är mäkta stolt över min hemodlade tingest i pil som pryder stalldörren./Annika

    SvaraRadera
  2. Jag såg den på bild. Jättefin! Dessutom hemodlad. Det är pluspoäng på det. Mina kransar är mer tänkta för den som egentligen inte har tid att binda sin egen.

    SvaraRadera