Äpplen och päron börjar mogna. För första gången har jag mer päron än äpplen. Så jag testade en variant på min skånska äppelkaka. Äpplena byttes ut mot päron och lite ingefära lades till och vips! En halländsk gråpäronkaka har sett dagens ljus. Serveras med fördel ljummen med en kula vaniljglass. Halländsk sådan från SIA förstås :).
Och ja, kakan på bilden finns numera i min mage och smakade ljuvligt när den passerade munnen.
Att gå upp kl 04 har aldrig känts så lätt
7 år sedan
måste prova! vi har oxå massa päron som jag inte riktigt har en plan för ännu...
SvaraRaderaSnart släpper jag receptet på päronmarmelad med ingefära och valnötter...
SvaraRaderaÅh, vill ha... skynda skynda...
SvaraRaderaHar själv en idé om att göra pärommarmelad med saffran & chili.
- måste förstås ta hand om mina plommon först. Vill egentligen testa något annat än sylt, men vet inte riktigt vad...
Plommon går att frysa in som de är. Fast de är lite skrymmande förstås. Som det blåser nu så kommer nog päronmarmeladen mycket snart...
SvaraRadera