Karolinas födelsedagstårta (8-10 bitar)
botten
4 äggvitor
2 dl mandel
1,5 dl socker
vit choklad- och limemousse
2 dl vispgrädde
175 g vit choklad
1 ägg
1 dl kesella vanilj
2 lime
garnering
1 granatäpple
25 g riven vit choklad
Sätt ugnen på 225 grader. Mal mandeln fint. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner mald mandel och socker i de vispade äggvitorna. Häll i bakpappersklädd form, rund eller fyrkantig. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter.
Vispa grädden. Vispa ägget lätt. Smält chokladen i vattenbad. Den ska bara precis smälta. Häll ner chokladen i det vispade ägget och rör samtidigt kraftigt. Blanda i kesella, rivet skal av 2 lime och saften från 1/2 lime. Vänd till sist i grädden. Låt moussen stå i kylskåp några timmar. Moussen är så lös så den kan spritsas ut på tårtbotten om man vill. Jag bredde ut den med en slickepott, spred ut granatäppelkärnorna på och strödde över den rivna chokladen.
Låter smaskens. Nu är det bara en timme innan det officellt är födelsedag - GRATTIS!
SvaraRaderaDet var ett tag sen jag kikade på din sida, det har hänt en del och den är verkligen fin :)
Tack och tack!
SvaraRaderaDen ser alldeles fantastisk ut - kan du skicka en bit?
SvaraRaderaGrattis från Maria
Den blev väldigt bra i sin enkelhet. Du får en bit när du kommer hit :). Tack för gratulationen!
SvaraRaderaGrattis i efterhand. Tårtan låter suveränt god. Jag skall ta och testa den vid tillfälle. MvH Annika Karlbom
SvaraRaderaTack för gratulationen. Testa tårtan. Till påsk kanske? Ganska påskiga smaker i den.
SvaraRadera