söndag 11 juli 2010

Glassmaskinen premiärkörd



Äntligen fick jag tid att testa glassmaskinen. Jag spetsade grundreceptet på vaniljgräddglass med turkisk peppar. Självklart. Jag är tokig i turkisk peppar. Glassen blev som mjukglass i maskinen och hade nog egentligen behövt ytterligare någon timma i frysen för att bli perfekt men smaken. Åhhh... Mmm... ...fantastisk.

Jag bjöd mamma och lillebror på den nygjorda glassen toppad med dagens skörd av jordgubbar från egna täppan till kaffet.

Turkisk pepparglass (nästan 1 liter)
3 äggulor
100 g strösocker
10 g vaniljsocker
2,5 dl mölk 3%
2 dl vispgrädde
50 g turkisk peppar-karameller

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker luftigt. Häll i mjölken under omrörning. Vispa grädden hårt. Vänd i blandningen i vispgrädden. Häll smeten i glassmaskinen och låt gå i ca 30 minuter. Krossa under tiden den turkiska pepparn ganska grovt. Tillsätt den turkiska pepparn till glassen och låt det gå ytterligare 10-20 minuter. Ställ in glassen i frysen och frys den ytterligare någon timma.

Det fungerar antagligen att göra glassen även utan glassmaskin. Då ställer man in smeten i frysen direkt och rör om regelbundet. Den turkiska pepparn tillsättes när glassen är halvfryst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar