söndag 1 augusti 2010

Blivande vagnar?


Jag får mängder med pumpor. De växer över alla breddar. Jag har lagt stänglarna i en stor hög på en EU-pall bredvid köksträdgården för de var på väg att förklara gräsmattan krig och hade antagligen gått segrande ur kampen. Vad jag ska göra med alla dessa pumpor? Äta pumpasoppa hela hösten? Omringa huset med små pumpalyktor? Enligt fröpåsen ska de stanna på ca 1 kg men jag undrar... Kanske någon av dem blir ett fordon till balen prinsen håller?

P.S. Aina och Annika, ni behöver inte vara oroliga. Jag kommer och köper pumpor av er. Vill ju ha stora lyktämnen att karva i också.

2 kommentarer:

  1. Efter en kall start har pumporna haft kalasväder i sommar. Våra växer också med rekordfart. Squashen är gigantisk. I dag kokade jag soppa på tomatpure, lök, några champinjoner och riven swuash. Soppan blev faktiskt mycket god.

    SvaraRadera
  2. Låter kanongott! Jag längtar faktiskt lite till pumpasoppan med försmak av jul som jag kokade förra året. Av den där gula pumpan jag köpte av dig. Antar att pumporna älskar kombinationen fuktig värme varvat med hällregn.

    SvaraRadera