torsdag 8 december 2011

Karolinas marsipanlimpa

Den där fantastiska mandelmassan från Lidl blev bl.a. till marsipanlimpa. Mandelmassans förträfflighet berodde nog delvis på att den innehåller 60% mandel (och heter Ren rå marcipan) men även alldeles lagom mycket bittermandelsmak. Jag funderade en stund på vad som skulle få samsas i marsipanlimpan och bestämde mig till slut för nougat, hasselnötter och Xanté, päroncognac. Lysande kombo visade det sig.

Karolinas marispanlimpa med Xanté (1 stor alt. 2 små limpor)
200 g mandelmassa/marsipan
1,5 msk Xanté/päroncognac
50 g hasselnötter
75 g nougat
50 g mörk choklad
florsocker

Rosta hasselnötterna i en stekpanna. Gnid av skalet och hacka grovt. Blanda hasselnötter och päroncognac med mandelmassan. Spara lite hassennötshack till dekoration. "Mjöla" massan med lite florsocker så den inte fastnar. Platta ut, ca 20x10 cm. Lägg nougaten i mitten, kläd med massa och rulla så det blir en fast rulle (blir lätt lite luftfickor kring nougaten). Forma till en limpa. Smält chokladen över vattenbad och pensla på limpan. Dekorera med hasselnötter. Ett tips är att ställa limpan kallt/svalt en stund innan så stelnar chokladen snabbare.

2 kommentarer:

  1. Låter gott! :)

    Man får kanske ta och leta upp en Lidl affär!

    SvaraRadera
  2. Ja, där finns en del guldkorn. ;)

    SvaraRadera