måndag 29 oktober 2012

Halloween 2012

Pumpalykta snabbt tillverkad med hjälp av en pepparkaksform

"Snickers" heter den här mallen och kommer från en bok med
pumpalyktemallar jag köpte i USA för många år sedan

Matpumpor till prydnad. Den längst bak heter "Blue Hubbard"
och ska bli grymmegoda pumpamuffins så småningom.

Ett pumpatorn efter en idé i den amerikanska
tidskriften "Better Homes & Gardens"
Helgen har bjudit på alldeles fantastiskt väder. Kallt och klart. Jag fick lite tid över mellan alla hund- och hästengagemang och passade på att pynta inför Halloween. Fler pumpalyktor kommer att skapas imorgon, ännu har jag bara fixat mina egna. Eftersom tiden inte räckte till för några mer avancerade verk blev det två enkla. Så lätta så alla kan göra dem. En med hjärtan gjorda med en pepparkaksform. Jag bara pressade in mönstret av formen på pumpan och skar ut. Den andra är en gammal favorit. Snickers. Han är så glad och söt så han får vara med någonstans varje år. Mallen kommer från ett häfte jag köpte när jag var i USA strax före Halloween ett år. Man ser på häftet att det var längesedan. Men eftersom vi duktigt kopierat och använt kopiorna som mallar så finns allt kvar.

Om man inte har lust att gräva ut en pumpa och skära i den, så kan man snabbt pynta med ett pumpatorn. Allt som krävs är att man väljer ut pumpor av lagom storlek och form. Det underlättar om de är lite platta. Eller kan man bara köpa vackra prydnads- och matpumpor och skapa ett stilleben.

Här hittar ni mina tips för hur man enklast skär ut en fin pumpalykta, här finns receptet på de grymmegoda pumpamuffinsen och här hittar ni länken till Better Homes & Gardens för mer inspiration. Under "Halloween" hittar ni fler spökiga och läskiga tips inför den stora Bus eller Godis-dagen.

4 kommentarer:

 1. Åh den med hjärtan var ju så fin!

  SvaraRadera
 2. Och tar 10 minuter att göra!

  SvaraRadera
 3. www.karlboms.se20 november 2012 22:56

  Tror jag ska kopiera den med hjärtan. Är det en Teddy Bear-pumpa? Visserligen har vi halkat förbi Halloween men vad gör det? Jag har ju pumpor kvar./Aina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är en stor, men det går lika bra med de små. Och hjärtan är ju jul.

   Radera