söndag 7 oktober 2012

Julbord på Pensionat Skäret, Styrsö

Förra året deltog jag i en tävling på en blogg. Priset var ett julbord och övernattning på Pensionat Styrsö Skäret, på Styrsö i Göteborgs skärgård. Uppgiften var att dela med sig av sitt bästa julbordstips, och till min stora fövåning vann jag. Det var en mycket bra vinst och vill ni äta ett alldeles extra gott julbord i en alldeles extra vacker miljö med alldeles extra bra service, så ska ni åka dit. Ett stort plus är att även hunden är välkommen.
3:e advent mötte jag och Rufus upp Arnhild från Oslo i Göteborg för vidare färd mot Styrsö. Det började skymma när vi satte oss på båten och väl framme var det bara julljusen som lyste upp den korta vägen fram till pensionatet, som välkomnade med marschaller och tända lyktor och mängder av levande ljus, både ute och inne.
Efter en något förvirrad incheckning då min bokning hade försvunnit någonstans på vägen, gick vi till matsalen för kvällens huvudnummer -julbordet. Allt var precis som det ska vara på ett riktigt bra julbord. Miljön underbart varm och gemytlig, faten dignande och maten försvinnande god. Enda nackdelen var väl att där var så mycket att välja bland så det var svårt att begränsa sig. Personalen var fantastiskt trevlig och hjälpsam och när övriga matgäster gått hem och bara Arnhild och jag, som de enda övernattande gästerna, var kvar, fick Rufus också vara med i allrummet. Han smög runt och nosade en stund och lade sig sedan vid mina fötter.
 Morgonen mötte oss med en strålande vintersol och vi serverades frukost i Skärets vackra matsal.
I dagsljuset såg man hur otroligt charmigt Styrsö Skäret är, och hur genomtänkt varje litet hörn, varje liten yta är. Funktion och skönhet. 
Som snapsglas upp och ner på ett bord tillsammans med en skål julröda äpplen...
...eller en gammaldags tomteparad på en byrå.
Utomhusmiljön var precis lika vacker. Urnor med vintergröna växter och kransar av granris runt fötterna och ljuslyktor överallt. På trapporna, i träden.
Vi hade lite tid på oss innan vi behövde bege oss tillbaka till Göteborg, så vi tog en promenad på Styrsö i den bleka solen och njöt av den vackra omgivningen.

 Tack till Styrsö Skäret för ett mysigt och gott dygn hos er i december förra året! Jag rekommenderar verkligen alla att besöka er och jag är säker på att det spelar ingen roll när på året besöket sker. Det är lika bra oavsett.

P.S. Julbordspaket inkl. övernattning och frukostbuffé kostar från 1 195 kr/person.

3 kommentarer:

 1. Long time no seen ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma, men nu vet du vad jag gjorde 3:e advent 2011! Saknar ABs blogg!

   Radera
  2. Det är det många som gör.

   Radera