måndag 22 oktober 2012

Snygga tunnor

Jag har haft en tunna där jag samlar regnvatten i flera år. Väldigt praktiskt. Det går snabbt att fylla vattenkannan och vattna blommorna, regnvatten ska (tydligen) vara det allra bästa att vattna med och man kan dessutom lätt få till gödselvatten. Man lägger bara i ett gäng nässlor och låter dem dra, så är det klart. Förutom att gödsla sägs nässlorna även ge lite motståndskraft mot diverse otyg som vill förstöra mina odlingar. Enda smolken i glädjetunnan har varit att den är av klarblå plast. Funktionell men långt ifrån snygg. Sedan den dag den placerades mot förrådsväggen, nedanför stupkedjan (jodå, det är en kedja som hänger ner från hängrännan, en annan smart och snygg lösning) så har jag önskat mig en riktigt snygg en i ek. För några veckor sedan går en bekant och vän på FB ut med en förfrågan om någon mer är intresserad av tunnor. Hon ska köpa och kan tänka sig att ta med fler, när hon ändå är och hämtar. Första försöket gick dock i stöpet. Tunnorna såldes till någon annan. Men nu är det på G igen och jag har beställt 3 stycken. Två till mig och en till mamma. De är lite mer frostkänsliga än tunnorna i plast, så jag lär vänta fram till våren innan jag tar dem i bruk, men det kommer att bli en fröjd att vattna då. Längtar redan faktiskt. Och inser att jag måste införskaffa en riktigt snygg och matchande vattenkanna.

4 kommentarer:

 1. Wow! Ja dom var verkligen fina!

  Vill också ha till mitt nya landställe. Dock är allting i väldigt mycket "planeringsstadium" än så länge... så tunnor får vänta. Dock har jag lyckats tillskanska mig ett par stora mjölkkrukor som jag tänkte ha under stuprören.

  Och idén med kedjor från hängrännan ska jag också ta mig en funderar på. Det är ju också väldigt piffigt!

  Som vanligt - jag gillar allt du tar dig för och visar här på bloggen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ni skaffat lantställe? Spännande och kul! Men extra bra spis och tårtbakarytor hoppas jag? ;) Kedjor är väldigt praktiska och billiga lösningar. Förutom snygga. För att fästa dem för man bara en spik genom översta öglan som är längre än diametern på hålet i hängrännan. Förklarade jag rörigt nu?

   Radera
 2. Jo men visst! :) Kul med landställe... dock är det dåligt med bakarytor än så länge, så tårtorna får fortsätta tillverkas hemma.

  Jag förstår precis vad gäller hängrännan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att du förstår min rörighet. Skaffa flyttbar köksö så kan du baka på landet med. :)

   Radera