torsdag 3 december 2009

Mat-Tinas wienernougat







För några år sedan gjorde Mat-Tina wienernougat i sitt julprogram. Sedan dess har den blivit stammis bland mitt julgodis. För den är lika enkel som snabb som god. Perfekt kombo alltså!

Mat-Tinas Wienernougat
250 g nougat -jag brukar ta 200 g
125 g mörk choklad -och 100g choklad (bra kvalitet!) eftersom de flesta chokladkakor är på 100 g
100 g flagad mandel
Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna. Det finns färdigrostad att köpa på Willys annars. Dela nougat och choklad i bitar och smält i vattenbad. Blanda i den rostade, flagade mandeln. Häll massan i en avlång form som klätts med bakplåtspapper. En brödform är perfekt storlek, helst med skarpa hörn. Vik ner bakplåtspappret så det omsluter massan. Ställ svalt (ej i kylskåp) och låt stelna några timmar, gärna till dagen efter. Skär i bitar. För att pimpa ytterligare brukar jag slå in bitarna i färgad, lite tjockare metallfolie. Sådan som finns att köpa i hobbyaffärer och boklådor.

2 kommentarer:

  1. Vill ha.
    Vill göra.
    Vill smaka.

    Kanske nästa jul - när flyttkartongerna är uppackade ;-)

    //Maria

    SvaraRadera
  2. Du hinner. Det tar 10 minuter om man hoppar över pimpandet.

    SvaraRadera