fredag 18 februari 2011

Favoriternas favorit

Av alla mina favoriter är Smilla en av de största. Min lilla kisekatt. Hon älskar att vara ute, strosa omkring i vår och grannarnas trädgårdar, jaga en och annan fågel, vässa klorna på fruktträden, sitta och filosofera och bara vara. Nu när det är kallt är hon ute någon eller några timmar i taget för att sedan komma in, äta lite och värma sig. Bästa platsen är köksbordet. Dels för att hon då har full uppsikt över gatan, dels för att där är varmt. Hon lägger sig i den värmande luftströmmen från luft-luftvärmeväxlaren. Gott!

4 kommentarer:

 1. Bästa, bästa! Fast ibland önskar jag att hon vore häst. Av alla djur jag haft är hon det som rör sig bäst. Mjukt, rytmiskt, spänstigt, genom hela kroppen.

  SvaraRadera
 2. Vilken sötnos! Som du kanske vet, så älskar jag katter! Speciellt mina två, men blir lika glad när jag ser mina egna som när jag ser andras :)

  Svar; Oftast när jag gör mitt mos, så gör jag med grädde, parmesan och smör. Haha! Men nu när jag måste spara in på slantarna så blir det ett lite "snålare" mos. Det här moset är en favorit; http://halv8hosmig.blogspot.com/2010/05/ugnsstekt-falukorv-och-potatismos.html
  Men det är inte helt fel när man gör såhär heller :) Och persilja är gott i allt! Helt klart en av mina favoriter i köket! Ha en fin vecka! :)

  SvaraRadera
 3. Katter är underbara! Jag har skämt bort de två sötnosarna i stallet så mycket så de följer med mig ut i hagen för att hämta hästen t.om. Vilket lyxmos! Grädde och parmesan... Ska kolla.

  SvaraRadera