fredag 3 juni 2011

Tårtgarneringstips

Allt på en tårta måste inte vara ätligt. Det räcker att det snyggt och inte giftigt. Den här jordgubbstårtan bjöds våra gäster från Hong Kong/England på i lördags. Receptet på tårtbotten är från klassikern "Sju sorters kakor" och blir alltid lyckad. I tårtan hittar man den där vaniljkrämen och ett lager med mosade jordgubbar.

Tårtbotten (12-16 bitar)
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med avtagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i äggsmeten under omrörning. Häll i formen. Grädda långt ner i ungen i ca 40 minuter. Låt svalna. Stjälp upp kakan och dela i tre bottnar.

2 kommentarer:

  1. Riktig sommartårta! :)

    Ps Man kan alltid dela ut små kort med telnr till Giftinformationen på, om olyckan skulle vara framme... ;) Ds

    SvaraRadera
  2. Den smakade som en riktig sommartårta också. 112 funkar nog också. Iallafall i akutfall. ;)

    SvaraRadera