tisdag 21 augusti 2012

Rondinipremiär

Äntligen är de färdiga. Äntligen får jag äta ugnsbakad rondini igen. Det finns ett helt gäng klara ute på armeringsnätsställningen i landet och många blommor, så jag hoppas kunna skörda långt fram i höst. För att få dem sådär krämigt goda prickar man och sätter in dem i ugnen på ca 175 grader ungefär så länge som det tar att gå långa rundan med Rufus och samtidigt plocka 0,5 l björnbär. Björnbären ligger förresten på styckfrysningsbrickan i frysen nu.

Hur lång tid långa rundan tar? Normalt 40 minuter. Med björnbärsplockning bortåt en timma.

4 kommentarer:

  1. Snart dags för premiär här också. Skördade några häromdagen. Värre med björnbären. Andra som hinner före.

    SvaraRadera
  2. Ja, det var nästan skrattretande många björnbärsspekulanter i snåren nära stan igår. Jag funderar på att ta mig längre ut på landet och leta... Alternativt palla av Anna i Linneskogen. ;)

    SvaraRadera
  3. Vad är Rondini för något? Squash eller? Gott ser det i varje fall ut att vara. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en sorts vintersquash. God och dekorativ. Man kan lika gärna ha den som prydnadspumpa. Rund och mörkt grön.

      Radera