I somras blev en Avokado- och kidneybönsallad en stor favorit. Passar till det mesta, kallskuret så väl som grillat. Inspirationen kom från en kollega som hade med sig en liknanade sallad i lunchlådan men jag gjorde om den lite. Alla som smakade bad om receptet och det är väl ett betyg så gott som något. Här är det.
Ljummen avocado och kidneybönsallad
Antal portioner: 4
2 avocado
2 burkar kidneybönor
1 citron
100 g parmesanost
ca 300 g broccolibuketter (färska el. djupfrysta)
1 tsk flytande honung
salt
svartpeppar
olivolja
Gör så här:
Förväll broccolin. Skär avocadon i tärningar. Riv skalet av 1 citron och pressa citronsaften över avocadon. Flaga parmesanosten. Tillsätt parmesanosten och de väl avsköljda kidneybönorna. Häll över olivolja, honung och krydda med lite salt och peppar. Avsluta med att lägga i den avrunna, ljumma broccolin och blanda. Klart att servera!
Att gå upp kl 04 har aldrig känts så lätt
7 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar