fredag 29 oktober 2010

Årets kollektion släpptes ikväll






Otroligt vad tiden springer iväg. Det känns som om det bara var några dagar sedan vi stod och karvade pumpor senast och ändå har det gått ett helt år. Idag var det dags igen. Ett gäng stora pumpor inhandlade hos Aina och de andra Karlbomarna (Tack för att ni odlar så fina pumpor!) och några av mina egenodlade små pyntades. Resultatet syns till höger. Nu är gänget dock splittrat och har flyttat till sina nya hem. Häxan bor hos Mormor och Morfar, spökträdet hos Ebba och hennes pappa, spökhuset hos Ebbas mamma och clownen ler hos Mamma. De små är kvar hos mig. Här finns mina tips på hur man enklast och snyggast skapar sin egen pumpalykta, direktimporterade från Amörkat. På Karlboms sida hittas ett helt gäng spännande pumparecept. Titta in!
De små pumporna är förresten gjorda med en lite annorlunda teknik som passar just små pumpor och när man vill göra ett detaljerat mönster. Istället för att skära ut mönstret helt igenom så tar man bara bort yttersta skalet och tunnar ut innifrån för att ljuset ska lysa igenom pumpaköttet.

2 kommentarer:

  1. Men guuud, du är ju värsta konstnären!

    Maria i Stockholm

    SvaraRadera
  2. Tack! Fast de riktiga konstnärerna är de som gör mönstren. Jag kopierar bara. Visst mått av händighet underlättar dock. :)

    SvaraRadera