söndag 20 mars 2011

Den bara fortsätter blomma


De flesta pelargoner blir ganska trista på vintern. Fäller alla blad och slutar blomma. Vilar helt enkelt. Det gäller även mina pelargoner. Alla utom en. REA-hängisen. Den blommade hela sommaren. Hela hösten. Vägrade låta sig påverkas av tillfälliga minusgrader orsakade av öppna växthusdörrar (hmm...). Fortsatte blomma hela vintern. Visst, en hel del blad vissnade och föll av, men blommade gjorde den. De vissna bladen är bortplockade, nya har ersatt dem och nu är den full av knopp igen. Vilket praktexemplar! Vilken styrka!

2 kommentarer:

  1. Härligt med växter och växthus. Du är så duktig! Tyvärr har jag fått välja bort den biten lite men när KH blir större så ska vi odla ihop. Hoppas jag. :)

    SvaraRadera
  2. I det här fallet beror framgången mer på goda blomgener än en grönfingrad trädgårdsmästare. Men odling är avkopplande och givande.

    Du har väl smultron? Minns hur brorsdottern tultade iväg till grannens smultronland så snart hon kom åt. Blev lite pinsamt sådär 10:e gången på en förmiddag. "Hej, hej! Nu är vi här igen...." Tur att grannarna med glädje delade med sig.

    SvaraRadera