söndag 27 mars 2011

Ibland är jag korkad

I flera år har jag haft en växthustunnel med tillhörande bevattningstråg, bevattningsmatta och värmematta. Det kom ingen utförlig bruksanvisning med anordningen så jag satte ihop den efter eget huvud. Gick väl sådär. Jag har många gånger funderat över varför det var ett rutnät i plasttråget? Det gjorde ju att man fick plats med färre sådder. Svaret var så enkelt. Det kom när jag satt och bläddrade i senaste numret av Allers Trädgård. En artikel om frösådder. Ett växthus. Likadana tråg som jag har och bevattningsmattor. Eureka! Vänd tråget, gör om åsarna till kanaler och lägg mattan, som ska suga upp vatten och sakta avge det till odlingarna, över. Sådderna blir lättplacerade och lättvattnade. Ibland är jag riktigt korkad.

3 kommentarer:

 1. Nu bjuder du ju på denna kommentar och eftersom du känner mig så vet du oxå att det är stört omöjligt för mig att låta bli, så:

  "IBLAND?"

  ;)

  *kramas*

  SvaraRadera
 2. Det är inte alltid så enkelt..ibland behöver man se saker på bild, för att det ska gå upp ett ljus! :)

  SvaraRadera
 3. Ja du Johan, du är väl den enda som får säga så och kommer undan med det. Du fick ju trots allt den enda 5:a i biologi Baltazar hade på lager i nian. :P

  Tina: En bruksanvisning hade underlättat. T.o.m. en textversion. :)

  SvaraRadera