måndag 10 december 2012

Lucka 10

Skam den som ger sig. Idag var det dags för brända mandlar igen. Nytt recept, nytt försök. De blev bättre och det var enklare, det måste sägas, men smaken är fortfarande inte i närheten av de man köper. Jag undrar vad det är i den köpta varianten?

Brända mandlar ca 30 stycken
30 mandlar
150 g mandelmassa
1 dl florsocker
1 msk vatten
1/2 msk margarin
röd karamellfärg

Skålla och skala mandeln. Riv mandelmassan grovt och blanda med florsocker och vatten. Smält margarinet i en stekpanna och häll i mandelmasseblandningen. Låt puttra ca 2 minuter. Dra ifrån plattan och tillsätt karamellfärgen så massan får önskad färg. Om massan blir grynig, tillsätt lite vatten och koka upp igen. Blanda i mandlarna. Häll upp på ett oljat smörpapper och låt svalna lite. Dela sedan upp mandlarna en och en. När de svalnat ytterligare, rulla till bollar. Ha gärna en skål med vatten bredvid som du kan doppa/tvätta händerna i. Då är det lättare att få till fina bollar/klumpar.

Uppdatering 121212: De såg snygga ut, men jag undrar hur man bör förvara dem? Inte i plastburk i rumstemperatur iallafall, för då blir de alldeles kladdiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar