tisdag 4 december 2012

Lucka 4

I min lilla stad finns en upphöjd plantering, precis bredvid Stadshuset och Rådhustorget (jo, Rådhuset ligger invid det torget med), som alltid är lite extra. Extra fin, extra rolig, extra kreativ. Den görs om efter säsong med nya teman. Till påsk är där något färglatt och äggigt, på sommaren är den översållad av de vackraste sommarblommor och till jul är den pyntad med något jultema. I år tronar mamma julbock högst upp på kullen med 4 små killingar runt sig. Där finns ekorrar och harar och granar och trädet bakom gnistrar av ljus. Väldigt sött, men med en sorglig efterklang. 

På somrarna brukar det gå djur i stadens friluftsområde, Vallarna. Grisar, får, getter. Något år t.o.m. en åsna. I somras hände något oerhört tragiskt. Något som inte får hända. Tre små killingar blev brutalt slaktade en natt. Planteringen är till minne av dem. Det är därför killingarna har fått änglavingar och hjärtan runt halsen. Personligen hoppas jag sommaren 2012 var den sista sommaren kommunen placerade djur på Vallarna. Om inte djuren kan vara trygga där ska där inte finnas några djur. Tråkigt för alla barn som älskat att titta och hälsa på dem, men det enda rätta.

1 kommentar:

  1. Nu Karolina har jag hittat tillbaka till din blogg (och DU också :)) Planteringen vid Stadshuset är jättefin och en fin hyllning till de stackars djuren som någon/några sjuka människor så brutalt dödade. Till vilken nytta? Man blir så ledsen och förbannad...../B-M

    SvaraRadera