Tidsåtgång 10 minuter
Egen glögg är lätt fixat. En flaska rött vin, favoritjulkryddorna, värma på och sila av i en fint pyntad flaska. Skulle man inte hinna det där med värma och sila så kan man ju köpa godaste glöggen man vet i butiken/på Systemet och hälla över i pyntade flaskan.
Karolinas vinglögg
0,75 cl rött vin
1 vaniljstång
1 tsk kardemummakärnor
2-3 kanelstänger
2 stjärnanis
1,5 dl honung
Krossa kardemummakärnorna lätt. Häll vinet i en kastrull, lägg i alla kryddorna och honungen och värm till ca 75 grader C (mer och alkoholen försvinner i en farlig fart). Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna. Lägg ett kaffefilter i en tratt och sila glöggen rakt ner i flaskan. Servera varm med russin och mandel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar