tisdag 24 december 2013

Lucka 24 -Snabbfix till en GOD JUL


Julaftons morgon. Vakna upp till ett städat och julfint hem. Det doftar gran och hyacinter (hos mig kommer granen in först den 23:e på eftermiddagen och är alltid ett äkta träd) och flera dagars ledighet ligger framför mig. Någonstans i mig finns minnen av barnets förväntan som förstärker känslan. Längre fram på dagen, när middagen ska förberedas, är det inte riktigt lika rofyllt. Fast även här finns genvägar. Blev det köpta köttbullar i år? Mortla lite kryddpeppar och några nejlikor och värm/stek köttbullarna i det så smakar de hemmagjord jul. Brände risgrynsgröten? Färdig gröt på korv smakar faktiskt riktigt bra och är inte speciellt dyr heller. Ska man göra ris á la Malta är den perfekt. Och den där ädelosten på tub är jättegod till pepparkakorna. Vill man inte lägga fram den tveksamt snygga tuben kan man klämma ut innehållet i en fin liten skål.

En riktigt God Jul till alla mina bloggläsare! Stort tack för att du följt kalendern, jag hoppas den givit några tips som förenklat julens stök.

2 kommentarer:

  1. En God Jul hoppas jag du haft....oj vad mycket inspiration du givit mig. Kommer att sakna din kalender så jag hoppas du lägger in små tips då och då ändå. Dukningen till nyårsaftonen ska gå i ditt tecken.....kulor på bordet och kvistar ska hämtas om det håller upp en liten stund.
    Tack från mig och Julkram

    SvaraRadera
  2. Det har jag absolut. Jag hoppas även din jul varit bra hittills och fortsätter ännu bättre. Så glad jag blir för att du gillat min kalender! Klart det kommer tips och recept framöver också, inte bara varje dag. :)

    SvaraRadera