lördag 7 december 2013

Lucka 7 -julgott


Tidsåtgång 10 minuter

Det är väl ingen större hemlighet att jag har tryfflar och annat julgodis som decemberhobby. I de flesta fall lägger jag ner en hel del tid med ganska liten avkastning men i ett fall går det i en väldigt fart. Mat-Tinas wienernougat (de bruna med "streck" i nere till höger och uppe till vänster) har hängt med i många år nu och jag har bloggat om den förr men här kommer den igen, som snabbt och gott julgodistips. Den gör sig väldigt bra som chokladbit till kaffet efter fina middagen med. Typ på nyårsafton.

Mat-Tinas wienernougat

100 g mörk choklad (70%)
200 g nougat
100 g rostad, flagad mandel -finns att köpa på t.ex. Willys

Dela chokladen och nougaten i bitar. Smält över vattenbad, rör ihop och rör i den flagade mandeln. Klä en rektangulär form, ca 10x20 cm (brödform, helst med skarpa hörn, går bra) med bakplåtspapper och häll i wienernougaten. Jämna till och ställ svalt att stelna. OBS! Inte i kylskåp för där är för fuktigt. Ta fram wienernougaten några minuter före du har tänkt äta eller bjuda och låt den mjukna något. Skär sedan upp så många och stora eller små bitar du vill.

2 kommentarer:

  1. Det är ett höjdargodis, snabbt och gott. men man får inte göra det allt för långt i förväg. Då tar det slut innan jul./Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kan det bli. Men då tar det bara 10 minuter att göra nytt.

      Radera