tisdag 2 december 2014

Lucka 2 -Godisgranar

Julgodis ska inte bara vara gott, det ska vara vackert också, både själva godiset och förpackningen. Idag innehåller luckan alltså inget godis, utan ett tips för de pyssliga. En liten gran/strut man lätt tillverkar själv. Mallen har jag fått från den där amerikanska siten "Better Homes & Gardens". Tyvärr kan jag inte lägga upp en pdf-fil här i bloggen, men lämna ett meddelande så mailar jag gärna mallen. Allt man behöver finns att köpa i bokhandel eller hobbyaffärer.

Godisgran

svårighetsgrad: lätt till medel tidsåtgång: ca 10 min/gran

1 ark tjockt papper/tunn kartong i vackert mönster
dubbelhäftande tejp
papperstejp i passande mönster

Börja med att klippa ut de två delarna av mallen. Rita av på baksidan av kartongen och klipp ut. Vik enligt anvisningar. Jag tog en bok och lade ryggen i linje med viklinjen. På så vis blev det rakt och snyggt. Tejpa ihop de två malldelarna med dubbelhäftande tejp och pryd granens kanter med papperstejp. För att locket ska sitta på plats kan det behövas en tejpbit eller varför inte ett juligt klistermärke även där.

3 kommentarer:

 1. Men kan du inte länka till mallen? Men nu till min fråga! Som nybliven biodlare har vi ju lite bättre tillgång till sk bakhonung än tidigare. Därför undrar jag om du möjligen inte har något bra recept med honung i? Jag tänkte att det kanske fanns något litet guldkorn i morfar konditorns receptsamling som du skulle kunna tänka dig att dela med dig utav. Behöver du råvara kan jag nog bistå med lite, och nästa år hoppas jag att det finns rikligare tillgång./Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan länka, men ni kommer inte att se mallen utan att ni registrerar er på siten. Jag har precis för mig att mina lakritstryfflar innehåller honung. Ska fråga Morfar om han har något recept med.

   Radera
 2. Det var ju dumt med länken, men jag ser fram emot lakritstryfflarna och morfars "hemliga" recept. :-)))

  SvaraRadera