torsdag 8 december 2016

Lucka 8: Kreativa klappar


Är julklapparna inhandlade eller tillverkade ännu? Inslagna då? Om inte så kommer här tips och goda råd på hur man enkelt kan göra klapparna lite snyggare, lite roligare. Och nej, jag är inte klar. Inte på långa vägar. Allt material finns att köpa i vanliga boklådor eller hobbyaffärer.

1. Jag brukar oftast använda dubbelhäftande tejp och försöka gömma skarvarna. Om man viker in kanten blir det ett snyggare avslut.
2. För att rosetten ska bli sådär rak och snygg så låt omslaget gå ovanifrån.
3. Istället för att lägga skarven i kanten av paketen kan man med veck göra den till en snygg detalj. Fäst vecken med lite dubbelhäftande tejp. Man kan också dölja skarven med en vikt "gördel" som på paketen längst upp till höger på övre bilden.
1. Man kan lätt pynta paketet med ett polkagrishjärta. Sätt två polkagriskäppar mot varandra och fäst dem med dubbelhäftande tejp. Snöret som ser ut som spets finns att köpa på Lagerhaus.
2. Istället för vanliga paketsnören kan man göra vimplar av ett papperssnöre och mönstrat papperstejp. Vik tejpen dubbel över snöret och klipp till vimplar.
3. Små presenter kan gömmas i en toa- eller hushållsrulle och paketen blir då en fin smällkaramell. Jag brukar göra julklappsadresser själv. Här har jag använt kraftigare papper som skurits i en pappersskärare, stämplats på ena sidan med "God Jul" och på andra med "Till/Från" och pyntats med en lackstämpel.
4. En extrapresent på utsidan av paketen blir både fin och uppskattad. Godis fungerar alltid. Här är det en Lindtkula men polkagriskäppar och chokladtomtar passar också.
Vill man vara extra pysslig kan man vika en gran av presentpappret och klä den. Jag har använt en Lindtkula, några scrapbooking-klisternärken som blivit över sedan någon julkortstillverkning och satt en filtstjärna i toppen. Paketen är kartong klädd med färgad, tjock folie och snöre runt. Lindtkulan och paketen är fastsatta med klisterkuddar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar